Louise Larsson Golf AB

Louise Larsson Golf AB

Min Blogg

Här kan du följa min framfart på golfbanorna runt om i världen!

Återhämtningen har tagit tid...

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:26:50

14 mars 2011
Hejsan!!

Återhämtningen har tagit sin tid efter jordbävningen. Men nu börjar man äntligen bli mera "vanlig" igen. Förra veckan så blev det lite golf träning och gym. Det är skönt att träningen flyter på.

Idag så har jag tränat golf med Fredrik, vart och gymmat, haft mental träning, varit hos naprapat och till sist haft musik. En full dag med många roliga aktiviteter!!! Roligt!

Det blir lite kort eftersom inte riktigt skrivar glöden finns där just nu. Men det blir mera snart efter att jag känner mig helt frisk i tankarna.

Sov gott!

Lollo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post11

Börjar äntligen återhämta oss!!

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:25:48

6 mars 2011

Hejsan!!

Efter denna resa har vi äntligen börja blivit människor igen. Det har varit väldigt jobbigt. Som ena stunden kunde man vara jätte glad och andra bara börja gråta. Denna process har tagit sin tid och inget man ska skynda på. Förra veckan efter all chock var det en sprängande huvudvärk som låg över huvudet. Syrran hade mer än mig åkte in till akuten. Det visade sig att hon fått en jätte hjärnskakning!! Denna blev alltså när hon trillade rakt i asfalten när vi sprang ut från restaurangen mitt i jordbävningen. Men som tur var klarade vi oss ändå bra!!

Efter en skön helg i sälen med lite längdskidor och en härlig natur som läkte allt känns det nu ännu bättre!!

Vi träffade en securitas man i Nya Zeeland som vi mötte inne på restaurangen strax innan jordbävningen bröt ut. Han fann oss sedan efter första jordbävningen och tog oss där vi stod säkert för ett efter skalv. Han var så snäll och hjälpsam och vi bytte nummer om något mer skulle hända!

Igår kl:07.50 ringde Carros mobil 2 gånger innan hon vaknade till för att svara. Det visade sig att det var denna mannen!! Han frågade hur allt var med oss och om allt hade gått bra hem och om vi var hemma. Jätte trevligt! Sedan sa han att han hade hjälpt så många och blivit omnämd som stans hjälte!! Staden utsedde han till hjälte och de bjöd han på ett fritt samtal i hela världen och det var så han ringde oss!!!!!

Vi blev jätte glada att höra från han och att han lever! Han sa att 3 byggnader i stan stod kvar och vår restaurang vi åt på, resten var till botten!!! Han berättade mycket mer och det var jätte roligt att prata med han!

Imorgon börjar en fart fylld vecka igen.

Lollo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post10

Äntligen hemma i TRYGGA Sverige!!

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:24:50

27 februari 2011
Hejsan!!

Äntligen så har jag och syrran kommit hem till Sverige! Det var kaotiskt att försöka få nya biljetter men vi lyckades få de sista upp till Auckland som sedan kunde ta oss vidare till LA och sedan London sen hem till Stockholm. Denna resa tog ca 30 timmar. Så det är så skönt att vara hemma!!

Innan vi flög från Christchurtch så blev det två nätter vi fick sova. Det blev en i våran hyrbil! Och sista natten blev inne på ett golv. Första natten var det 70 efter skalv och våran sista natt var det 50.

Det är ganska ovanligt att det är så många efter skalv så de trodde då att den stora jordbävningen (6.3) som vi hade var ett för skalv till en ännu större! Vi var jätte rädda och såg ut platser som vi kunde skydda oss om vi var inne. T ex under ett bord eller inne i ett hörn. Det var obehagligt att veta att det kunde komma en stor när som helst.

Vi var glada där borta eftersom vi överlevt. Nu när man kommit hem registrerar verkligen hjärnan vad som hände och vad som kunde hänt om vi varit någon annan stans. Ena stunden är man jätte glad och andra stunden kan man bara börja gråta. Jag hoppas det snart går över och börjar smälta in men det kan nog ta ett tag. Detta är verkligen det värsta som har hänt oss!! Men tack att vi lever. Det känns verkligen tryggt att vara hemma i trygga Sverige ett tag!!!

LOllo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post9

MITT I JORDBÄVNINGEN!!!!!

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:23:49

22 februari 2011
Hejsan!!

Efter att vi vaknat igår tog vi oss en promenad till botaniska trädgården för att få en promenad innan den långa 38 timmars flygningen hem!! Efter denna härliga promenad och allt var på topp gick vi in till centrum och skulle äta en god lunch. Vi båda var sugna på Thai mat så vi hittade en som verkade bra längst ut på centrum gatan! Vi gick in till centrum för att hitta någon mer men vi nöjde oss med den där ute, lätt att gå iväg när vi är klara.

När vi kom in så tog vi ett bord närmast fönstret och sedan beställde vi. Det var en man som jobbade med bradlarmen i stan och kollade så de funkade. Det var bakom mig så jag kunde inte sitta men så klart det gjorde inget när vi beställde. Han bad om ursäkt och vi pratade med denne trevlige man.

Sedan kom maten in och vi åt. Syrran åt fortare än mig och hade nästan ätit klart men jag var ganska seg och tänkte vi har inte så brotom med att äta. Så efter 10 minuter när vi ätit sker det!!!!!!!!!

Hon som stod bakom kassan hade ganska hög musik så jag trodde att hon satte på basen allt bara hoppade!! maten, glasen, bordet..jag och syrran tittade på varandra och vi fattade ingenting!!!!

Jag förstod att något var fel men kunde inte ana!!! Jag bara skrek till oss UT!!!! Vi bara sparng ut men baken var så himla ostabil och vi kunde inte hålla balansen. Syrran trillar ut rakt på asfalten och jag är inte med och får dörren rakt i ansiktet. DET VAR PANIK!!! När jag kom ut ur restaurangen så hjälpte jag carro upp men eftersom det lilla taket ovan oss bara dundrade tog jag fart och sprang rakt ut i gatan och var 2 cm från att bli träffade av en betong bit som kom flygandes ovanför huvudet från byggnaden ovan.

Det stora arbetshuset bredvid som var byggt av glas bara sköts sönder rakt ut mot oss!! Man kände sig så otroligt liten och staden var i panik!!! Alla skrev och gråt kramades jag trodde vi skulle dö!!!!!

Efter att den mannen som vi träffade inne på restaurangen hittat oss ute på gatan i all panik. Hjälpte oss att få ut våra saker från restaurangen och även till en plats där vi inte kunde bli träffade av ett efter skalv som skulle komma. När det kom så stod vi och höll om varandra!! Marken bara sprack under oss och det kändes som hela marken skulle dela på dig och bli halvt!!

Det har kommt efter skalv hela tiden!!! Eftersom det var så stort som 6.3!!! Vi är så glada att vi lever och klarade oss så bra som bara lite blå märken det kunde gått så mycket illa!!!

Tack för att vi hade änglavakt!! Sedan efter att ha kommit ur staden till vårt hotell där vi hade bilen som stod oskadd den med!! Vi tog den och satte oss i bilköer ut mot flygplatsen. När vi kom ut så var allt stängt det gick inga flyg och hotellen inne i stan var stängde pga rasrisk!! Det enda hotellet som fanns var ett som låg 50 meter ifrån flygplatsen men det var så klart fullt!! Vi fick helt enkelt sova i bilen!!

Det gick bra men vi vaknade en heldel av små jordskalv som rubbade bilen i gungning!! Detta är det värsta jag varit med om! Jag kommer ihåg känslan och hur allt var och vad som hände!!

tack att vi lever!! Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att utrikes planen ska gå..Det kan dröja tills eftermiddag, imorgon eller helgen eller till och med tills på måndag detta är för alla jordskalv som kommer efter!!

Denna jordbävning fick oss verkligen att förstå hur kraftigt detta var och hur maktlös man var!! Vi hade ingen chans!! Marken var i rubbning!!!

Nu vill vi bara hem!!! Hoppas vi snart kommer hem !!!

Hoppas allt är bra hemma!!!

LOllo O syrran Carro!!

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post8

Missad cut men det känns okej ändå

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:22:38

19 feb 2011
Hejsan!!

Igår tog tävlingen slut för Team Larsson..Efter en dubbel boggey på hål 15 åter igen denna dag blev det tufft!! Tyvärr var det bara två ynka slag som vi missade cuten med. Men faktiskt brukar jag vara trög startad i början av säsongen men detta var faktiskt det bästa resultatet jag haft så tidigt på säsongen så jag är inte allt för missnöjd ändå men jag hade inte vad som krävdes för denna gång men nästa gång!!

Idag åkte vi ut till klubben och jag tränade lite puttning. Sedan så bjöd klubbchefen på helikopter tur för alla tävlande + caddie!! Det var jätte roligt och hur coolt som helst! Sedan var vi ute och kollade lite på golfen. Vi kollade 3 hål på Lydia Ko den 13 åriga talangen från Nya Zeeland som spelade med Laura Davis. Det känns så konstigt att titta på den tävling som man själv har spelat. Men det var roligt att se ändå.

Imorgon ska vi kolla på golfen och sedan ska jag träna lite. Det är skönt att det är +20 grader och sol!!

Sov gott. LOllo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post7

Inte vår tur dag!!

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:21:43

17 feb 2011
Hejsan!!

Efter en härlig uppvärming i strålande sol, +20 grader och lite vind bar det av ut på banan med syster som caddie. Jag var ganska nervös på ettan, det var som fjärilar i hela kroppen. Samtidigt som jag var hur glad som helst. Vi spelade jätte stabilt de första 9 hålen! Det var birdie putt på alla första 9. Det var inte mycket tur för puttar som rullade i utan hålkant ur mesta delen. Det blev en birdie under dagen och det var på 3.an. Vi stod då med på Leaderborden och låg 6:a. Efter en 3 putt från 2,8 meter på 7:an och hålet efter en chip två putt togs vårt efternamn ner från den stora tavlan.

Vi låg +1 efter 9 hål. Efter den lätta vinden som var i början blåste sedan upp och det blåste cirka 14 m/s de sista 9 hålen! Det blev skillnad på golfspelande. Vi fortsatte birdie chans efter birdie chans men inget ville sig i hålet!

15:onde hålet är lite speciellt. Det går nämligen ett stort vatten i hela fairway och det går att spela på både höger och vänster sida. Höger sida är nästan inget alternativ för det är nämligen en fairway på 10 meter och sedan ett till vatten på andra sidan så vårt val var enkelt som på inspelet vänstersida. Jag började att slå ut och den tas lite av vinden som är från vänster till höger mot vatten kanten men inte nära alls. När den landar har vi sådan otur att den kickar på en asfalterad väg som går nästan upp i fairway kant och den kickar rakt ner i vattnet!! En sådan dag var det!

Vi höll i i den tuffa vinden som rådde och kom in på +4. Vi hade väldigt kul under dagen men kände att vi hade bättre spel än vad +4 visar, men sådana dagar finns. Vi ligger delad 62.

Inte riktigt min tur dag i dag eftersom inget ville sig i och träffade en liten asfaltväg så trodde jag och syrran att när vi kom till en matbutik att jag äntligen funnit lösgodis i lakrits som jag letat efter några dagar, jag köpte mig några stycken och sedan när vi kom ut till bilen så var det såklart inte lakrits!! Inte min tur igen! men imorgon vänder det!! : )

Imorgon är startiden bland de sista och det är 14.10 alltså 12 timmar bakåt i Sverige.

Lollo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post6

I morgon börjar tävlingen!!

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:20:37

16 feb 2011
Hej!!

Idag var det sista dagen innan tävling börjar imorgon!!! Jag och syrran åkte ut till golfbanan klockan 10.00 för att göra ett träningspass. Jag stod på rangen och slog i ett bra tag för att få en skön känsla inför tävlingen imorgon. Sedan en god lunch och efter det ett träningspass för att få in lite puttning. Greenerna är jätte bra och har en bra speed!

Det var ganska mycket folk på banan idag eftersom det är dagen innan tävling. Många spelade Pro AM och många tränade. Så banan var full!!

Imorgon går vi ut klockan 09.30 från tee 1 och vi går med en tjej från usa och en Amatör från Nya Zeeland. Det ska bli jätte roligt!! Vi ska ha roligt imorgon även om fjärilarna kommer i magen!! :)

LOllo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post5

Slut på inspelen. På Torsdag börjar tävlingen!!

Gamla inläggPosted by Louise Larsson 28 Jun, 2011 11:19:47

15 feb 2011
Hejsan!!

Idag satsade jag o syrran på att vara på klubben tidigt eftersom det är mindre spelare där då och ingen kö på banan när vi spelar in. När vi kom så var det lite mera tjejer där än igår, bra anat av oss. Vi gick ut och spelade in med Louise Friberg från Sverige klockan.09.40. Det flöt på bra och det var roligt!! Slagen kändes bra så det var roligt!!

Sedan så har vi tränat och efter jag var klar så åkte vi till en matvarubutik och handlade lite mat för kvällen som blev köttfärsås och spagetthi, mycket gott!! Vi har även kört ett litet fyspass på vårt rum! Det var skönt att köra lite!

Ikväll kom starttiden till Torsdag och Fredag jag skriver de imorgon!! Eftersom jag kom med från reserv listan så ska jag inte spela någon pro am imorgon, det blir i stället en träningsdag och sedan upptäcka staden lite!!

Sov gott! Lollo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post4
Next »