Louise Larsson Golf AB

Louise Larsson Golf AB

Min Blogg

Här kan du följa min framfart på golfbanorna runt om i världen!

God fortsättning!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 29 Dec, 2011 17:57:54
Hejsan!!

Julafton var kanon bra och hela familjen var samlad, julstämingen kom på morgonen då julstrumpan låg bredvid sängen!!:) en mysig jul tillsammans!!
Jag han träna ute en gång på Karlstad gk i mellan dagarna för jag var ganska sugen men annars har jag bara släppt klubberna för att vara julledig!:)

Idag gjorde jag det som jag längtat efter så länge åkte längdskidor och utförsåkning!! Det var en så skön känsla som jag längtat så efter!!:)

Nu väntar en god fika!:)

Lollo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post108

God Jul!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 23 Dec, 2011 18:28:36
Hejsan!!


Nu börjar verkligen julafton att närma sig. Konstigt nog känner jag inte riktigt att julafton är i morgon men stämningen kommer nog i kväll då det blir uppesittar kväll med bingolotto tillsammans med familjen!!:) Jag får hålla tummarna att någon vinst går in i kväll:)


Jag lägger in text nedan som är ganska tänkvärt:


Det handlar om en 92 årig man, alltid välklädd, perfekt rakad och kammad enligt senate stuket redan klockan 8 om morgnarna. Detta trots att han knappt har ledsyn.


Idag flyttade han till ålderdomshemmet.


Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de berättade att hans rum var färdigt.


När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning

"Jag älskar det" sade han med samma entusiasm som en åttaåring som just fått en valp.


Men du har inte sett det än försökte mannen.


Det har inte med rummet att göra, Lycka är något man kan bestämma i förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är placerade.- det beror på min inställning. Jag har redan bestämt mig att älska rummet. Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon. Jag har ett val.
Jag gillar denna text ovan, den kan vara tänkvärd såhär i juletider när det är stressigt att det är man själv som bestämmer hur man vill ha det, ett litet tips som kan hjälpa på vägen!


Jag vill Önska er alla en Riktigt GOD JUL!!


Kram Lollo  • Comments(1)//blogg.louiselarsson.com/#post107

Den bästa avslutningen på året!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 18 Dec, 2011 21:25:16

Hejsan!

Igår var sista avgörande ronden i Dubai Omega Ladies Masters. Jag gick i en kanon rolig boll som var med solhiem cup spelaren Kristina Kim från USA och sedan en annan tjej från Irland som heter Rebecca Cood. Vi hade väldigt trevligt och det var en skön avslappnad stämning i bollen.

Jag började med en skön start birdie, birdie. Jag kände att detta kunde bli lågt då jag litade på vad jag gjorde och hade ett gott självförtroende. Efter att igår ha tappat 36 placeringar så tänkte jag: kan man tappa det så kan man ta igen det, och det gjorde jag mycket skönt. Det blev en enda boggie och det var på grund av en tre putt. Jag avslutade min sista rond med -5 en fin 67:a och totalt i tävlingen så var jag -4 och slutade på en delad 17:onde plats.

Det var en väldigt skön känsla att avsluta säsongen så bra och jag är verkligen nöjd med mitt första proffs år 2011 och att jag behåller mitt tourkort inför 2012 efter att ha slutat 53:a på rankingen. Jag är verkligen kanon nöjd med min sista tävling och året i helhet då jag har lagt i ännu mera erfarenheter i min ryggsäck på vägen jag ska gå.

Lollo  • Comments(1)//blogg.louiselarsson.com/#post106

Inget flyt alls!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 16 Dec, 2011 18:32:45
Hejsan!!

Idag var det inget flyt alls. Det var en helt ny sits för mig att gå i 3:dje sista boll. Det var ganska speciellt ändå, betydligt mer folk samt tv kameror och det blev ganska mycket som jag inte var van vid. En känsla som gjorde att jag kände mig liten eftersom jag inte var van vid detta. Det utvisade sig i mitt spel, jag tog inte för mig och vågade inte visa här kommer jag. Men som alla säger man måste vara där för att kunna lära sig, ett ord språk som man verkligen förstår när man känt på det. Jag tar med mig detta som en jätte erfarenhet av att ha legat i topp och hur känslan var för det är ju det man tränar för. En erfarenhet rikare.
Jag känner mig redan starkare och imorgon är det bara ut och slå toppen, jag har slagen och vet vad jag kan. Imorgon går jag ut klockan 08.45 med Rebecka codd och Christina Kim. Det blir fantastiskt roligt!!:)

Lollo

  • Comments(5)//blogg.louiselarsson.com/#post105

Kanon spel!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 15 Dec, 2011 15:33:50
Hejsan!!

Idag kan jag summera dagen som verkligen kanon!! Jag hade en kanon start. Jag limmade upp bollen inom 1,5 meter på de tre första öppningshålen vilket innebar -3 efter 3 och totalt -4. Jag fortsatte att tåga på och gav mig bra chanser hela tiden. Efter 12 hål var ja -5 för dagen och totalt -6. Jag spelade grymt och jag njöt av mitt spel. Efter 2 boggies på de 6 sista hålen så slutade jag på -3 för dagen och totalt -4.

Jag är väldigt nöjd med dagen och hade sköna känslor hela tiden. Det var dock drivern som ställde till det på en boggie och på den andra boggien en chip. Jag ligger totalt delad 6:à så imorgon är det bara att köra mot toppen!!!

Imorgon är starttiden 11.10 med whalin och Lindberg en hel svensk boll!:)

Lollo

  • Comments(3)//blogg.louiselarsson.com/#post104

Första tävlingsdagen i Dubai!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 14 Dec, 2011 14:34:07

Hejsan!!

Idag var första tävlingsdagen här i Dubai på Emirates golf klubb. Jag befann mig på banan klockan 06.50 för att ha god tid på mig att värma upp och göra allt som jag ska. Så klockan 08.20 var det dax på tee 1. Då slog jag ut i The Grande Finale. Allt kändes kanon och jag kände mig redo för tävling men tyvärr fick jag inte den start på 1:an som jag hade tänkt.

Jag slog ett kanon ut slag mitt i banan. Sedan på inspelet så hade jag tagit till lite klubba men inte så mycket då det är lite uppför så den tog precis i bunker kanten och i bunkern. Jag fick upp ett bra bunkerslag cirka 3 meter ifrån som jag sedan tre puttade. Så jag var 2 över par efter 1 hål. Men jag tänkte okej, skönt att detta hände i början så jag kan göra något åt det, positivt tänk:) Efter 3 putten på 1:an fick jag lite tankar i huvudet men efter stabil puttning i många hål så fick jag en skön känsla i puttningen som gjorde att jag fick själv förtroende. Så de sista 9 hålen gick jag -3. Jag slog bollen väldigt bra hela tiden under varvet och gav mig bra chanser. Bollen var med i spel hela tiden, vilket var en jätte skön känsla!

Så eftermiddagen ägnades till att fortsätta behålla den sköna känslan jag fick på slutet i puttningen och det gick mycket bra. Greenerna är mycket fina och rullar bra, de är ärliga! Nu i kväll har det blivit stretching och nu ska vi snabbt ner och ta ett dopp i poolen innan det mörknar till.

I morgon går jag ut klockan 12.20 från tee 10 med samma tjejer.

Lollo

  • Comments(2)//blogg.louiselarsson.com/#post103

Igår Inspel, invignings middag och idag träning!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 13 Dec, 2011 15:51:01

Hejsan!!

Igår så var det sista inspels dagen eftersom det var proAm idag. Men inspelet igår gick jätte bra och banan är grym, det spelas verkligen 5880 meter då det inte är någon rull från utslagen då de vattnat banan ganska bra. Sedan på eftermiddagen körde jag lite träning.

På kvällen bar det av ut till klubben för invignings middag, det var verkligen god mat som bjöds på. Hel buffé med olika kulturer, så det var verkligen kanon! Talriken var som ett berg:) Sedan bjöds det på lite live musik en som spelade och sjöng, väldigt skön musik!

Idag var det lite sov morgon som gällde eftersom det blir en tidig dag i morgon. Idag har jag tränat på slagen och sedan chippar. Svenska golfförbundet är på plats med olika typer av resurser så idag tog jag hjälp av Jon den fantastiske putt experten. Det var mycket bra och väldigt kul! Tyckte det var så kul så jag stod där i 1h och 45 minuter, bra inför morgondagen!

I morgon går jag ut klockan 08.20 från tee 1 med Rebecka Flood och Holly Achtinson. Det ska bli så kul att det börjar i morgon.

Nu blir det kvälls mat:)

Lollo  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post102

Inspel på Emirates och avslutad ET!!

Säsongen 2011Posted by Louise Larsson 11 Dec, 2011 17:44:04

Hejsan!!

Idag var mitt första inspel på Emirates Golf klubb. Den var verkligen hur fin som helst och vilka greener!! Det var fantastiskt roligt och banan var utmanade, hålen var ganska långa men väldigt fina. Räknade ut att banan vi spelar är 5880 meter, så lite längre än snitt banorna vi spelar. Men roligt med utmaning :)

Efter att jag spelat in 18 hål så bar det av ut till herrarnas ET tävling för att se vem som skulle ta hem Race to Dubai. Och efter väldigt spännande golf och synd med Hanssons dubbel på 17:onde så var vinst chanserna borta för svensken. Det var spännande in i det sista tills Quiros slog sitt sista slag in på green på en par 5:a och sedan satte sin eagel putt, det var fantastiskt och vilken stämning det blev!! Fick gåshud, det var en grym putt och riktigt kul att se och vilken inspiration!!

I morgon blir ännu ett inspel på min tävlingsbana! På bilderna nedan är det jag på inspelet och sedan Ian Poulter och Lee Westwood på 18:onde green.

Lollo

  • Comments(0)//blogg.louiselarsson.com/#post101
Next »